Velkommen til Børnekulturhus Ama'r - det skæve hus på Øresundsvej, hvor alt kan ske!

Her lader børn hver dag deres nysgerrighed og fantasi flyde ud i alle kroge og kanter af huset. Vi samarbejder med skoleklasser og institutioner om partnerskaber og forløb, hvor børnene møder professionelle kunstnere. Hver eftermiddag har vi en række forskellige fritidshold for børn og unge i alderen 0 til 16 år – og i weekender og ferier summer huset af aktiviteter for hele familien.
Børn og voksne er altid velkomne til at benytte huset uden at være tilmeldt en konkret aktivitet. Som gæst kan du frit gå på opdagelse i husets mange kringelkrogede og overraskende rum og opleve stemningen i et ganske særligt hus i børnehøjde. Det er også muligt at medbringe egen madpakke og købe varm kakao, kaffe og te i vores caféområde. Når man er i Børnekulturhuset forventes det at man har en voksen med. Der er ikke pasningsordning eller opsyn fra personalets side.

Vi har forløb for skoler, daginstitutioner og faste fritidshold, hvor man ’går til kultur’. Vi har også mere løse events i ferier og på fridage, hvor børn og deres familier kommer forbi til aktiviteter, festivaler og meget andet. Vi arbejder konstant på at facilitere mødet mellem børn/unge og kreativt skabende kunstnere, der formår at formidle deres profession i børnehøjde. Vi tror på, at mødet med kunsten og kulturen er en vigtig del af dannelsen af det hele menneske, og vi oplever ofte, at børn og unge skaber fine værker, så snart dygtige professionelle kunstnere hjælper dem med at strukturere processen og guider dem ind i håndværket.

En del af vores aktiviteter foregår i samarbejde med eksterne partnere - eksempelvis laver vi camps med Jazz Danmark, Dansk Komponist Forening og ROSA. Vi er med når BUSTER filmfestival finder sted og vi laver Golden Days for børn hvert efterår.

Vi samarbejder også med Amagers øvrige kulturhuse og biblioteker samt Teater ZeBu omkring teaterfestivalen i efterårsferien og musikfestivalen i vinterferien.
 
I Urbanplanen er vi desuden tilstede som selvstændigt projekt med samme formål. ’Børnekulturpiloterne’ er stedet, hvor lokale børn møder kunst og udfordrende kultur i fællesskab med voksne, der formidler og giver plads til demokratiske udfoldelser. Projektet bor til daglig i Solvang Bibliotek og arbejder meget lokalt.

Den Cyklende Musikskole kører ud fra Børnekulturhuset med musik- og sang-tilbud til de lokale skoler og fritidshjem. Projektet eksisterer i tæt samarbejde med lokale partnere.
FerieCamp i Amager Øst holder til i (og omkring) Prismen, men kultursporet udvikles af Børnekulturhuset.

Vi glæder os til at se dig!

Åbent for besøg og leg:
Mandag til fredag kl. 10-17.30.
Lørdag kl. 10-15.

Tilmelding til hold

Kontakt:
Børnekulturhus Ama´r
Øresundsvej 8 B, 2300 København S.

Telefon: 32 84 32 11, hverdage kl. 10-15.
Mail: bornekulturhusamar@kk.dk

https://bornekulturhusamar.kk.dk/

Børnekulturhuset opstod som forening i 1994 i Københavns Kommune med den hensigt at skabe et tværfagligt samarbejde mellem biblioteker, skoler, institutioner og kunstnere på Amager.
I januar 2008 blev Børnekulturhuset en del af Amager Kulturpunkt, og i 2013 flyttede vi ind i vores nye hjem – den arkitekttegnede og prisvindende bygning på Øresundsvej 8B
Børnekulturhuset er del af den lokale kultur-enhed i Københavns kommune kaldet Kultur S: den dækker alle kulturhuse, idrætsanlæg og biblioteker på Christianshavn og i 2300 S.